zo. okt 2nd, 2022

Visie

Een Grondstof Gebaseerde Economie.

Het juiste om te doen. Met dank aan visie van Jacque Fresco en Roxanne Meadows en alle andere mensen die dit project steunen.

Wie ons volgt op facebook weet dat we niet voor een maatschappij zijn waar een mens alleen waarde heeft als die opbrengt. Een wereld zonder geld kan, alleen als we het willen. En je begrijpt dat kapitalisme niet op 1 2 3 opgelost kan worden, dit is iets dat globaal moet gebeuren. Dat is de enige reden dat we een basisinkomen voorstellen als tussenstap. Geld moet uiteindelijk verdwijnen uit de samenleving, en de reden is duidelijk voor iedereen. Als dit nog niet zo is, bekijk de wereld dan eens zoals ze is, de oorlog, het geweld, de haat, de woede, de frustratie, de meningen, de vergelijkingen, de verdeling en denk dan eens hoe vrij je bent. Bekijk jezelf zoals je bent, de zelfbeelden die je misschien dacht te moeten maken om te doen alsof alles goed is. Maar met te doen alsof alles goed is, met te doen alsof je gelukkig bent, met te doen alsof je lacht terwijl je innerlijk feitelijk huilt, daar bedrieg je de maatschappij. En de maatschappij is een bedrog geworden, een statusbalk van iemand die veel opbrengt en dus veel ‘waarde’ heeft in de maatschappij, tot een dakloze die geen waarde meer heeft. Beide zijn echter mensen zoals iedereen op aarde. Beide mensen hebben dezelfde gevoelens, verlangens, alleen heeft de ene geld en de andere niet. Want dat is het enige onderscheid dat er is, geld.

Neem geld uit de samenleving en het bedrog stopt.

Allemaal goed en wel, maar hoe doen we dat, hoe pakken we dit nu concreet aan?

We geven enkele tips mee maar denk eraan, alleen in eenheid kunnen we dit bereiken, met de steun van jullie allemaal. Deel het, praat erover, denk erover, en maak het mogelijk. (Dit was trouwens de eerste tip)
Media! Wij kijken geen journaals meer, geen duidingsprogramma’s of ‘reality’ programma’s meer. En daarmee raken we ze waar het pijn doet, want elk kijkcijfer dat ze minder hebben brengt minder op. Zolang jij blijft kijken dan zal jij opbrengen voor die media, zolang je naar het nieuws blijft kijken blijf je in verdeling en angst leven, dan blijf je doen wat ze verwachten… Dus kijk eens geen tv, of steek je hdmi kabel in, je hd tv en bekijk wat jij zelf wil. Er is kennis genoeg die je kan opdoen die je wat zal bijbrengen. Het nieuws brengt je niets bij, het is geen ‘nieuws’ het is oud nieuws… De wereld is nog steeds een chaos, elke tien seconden sterft er een mens van ontbering op aarde, er zijn nog steeds oorlogen, nog steeds verdeling, nog steeds armoede, nog steeds maken we ruzie terwijl we alleen maar in rust willen leven. Dat ga je niet vinden in het instrument van de overheid. Media is zelf geconditioneerd en daarom ook corrupt. Dat is wat geld doet, het laat een ander ‘afhangen’. Bekijk eens in jou favoriete taal video’s van Krishnamurti, van Jacque Freso, of kijk eens bij documentaire.
 
‘Lokaal kopen’ is goed, maar weet wat je koopt. Oxfam heeft dit mooi in kaart gebracht wat je ‘lokaal’ zoal koopt als je de supermarkt ingaat. Er zijn nog genoeg boeren waar je de aardappelen en in het seizoen ook groenten kan halen, het zal je minder kosten en het zal vers zijn. Heb je een groentetuin? Hoe goed voelt het dan niet om je mooie groente aan iemand te geven… Wat dat betreft, datzelfde gevoel heeft iedereen al gehad, vanuit je waarde als mens iets delen met een ander. En dat zou elke dag kunnen als we het geld wegnemen, want dan is er alleen de waarde als mens. Geen illusionaire waarde waar iemand ‘denkt’ hoger te staan als een ander. Een mens is een mens, en die zal nooit meer als een mens worden, hoeveel kaders met diploma’s die ook aan zijn muur hangen heeft. De ene kan alleen meer kennis hebben als de andere, en de bedoeling is de kennis te delen, iedereen op hetzelfde niveau te brengen, zonder daar een waarde tegenover moet staan.  Lokaal kopen dus…
 
STOP. Met zelfbeelden te maken. Je bent veel meer dan een beeld, je bent een mens zoals iedereen en perfect zoals je bent. Als je moet denken hoe je moet zijn ergens dan is er iets mis. Los het op, praat eerlijk over je gevoelens, elke mens heeft ze. Luister aandachtig als iemand iets zegt, probeer geen antwoord te formuleren terwijl een ander praat. Dan zal je jezelf ‘zien’ in elke persoon. Leef in het heden en niet in het verleden, leer alleen maar van je verleden, meer kan je er niet meer mee doen. Wat je gisteren gezegd hebt bestaat alleen nog maar als iemand eraan denkt, jij of andere, fysiek kan je nooit meer naar een seconde terug, alleen in je denken, maar je kan in je denken niets oplossen wat met zelfbeelden te maken heeft, je kan het alleen in realiteit oplossen. Leren ervan en het beter doen, iedereen heeft zaken moeten leren, en vooral veel afleren, want dat is de conditionering, de wij tegen zij. De illusie van het denken. Denken heb je enkel nodig bij praktische zaken die losstaan van het ego of zelfbeelden.  
 
 Deel deze site, niet om veel bezoekers te trekken om ons een ‘goed’ gevoel te geven, maar om de informatie de wereld in te sturen. Wil je helpen vanuit jou waarde om dit beter te maken dan kan je ons altijd een berichtje laten met wat jij kan doen. Een pagina Helpen komt eraan.
 
Spread the love
Translate