zo. jul 3rd, 2022

Politiek systeem

We zijn geen naïevelingen, integendeel, wij denken dat mensen die nog in een politieke systeem geloven naïevelingen zijn.

Burgerlijke ongehoorzaamheid is niet ons probleem. Ons probleem is burgerlijke gehoorzaamheid. Ons probleem is dat mensen over de hele wereld de wetten van leiders gehoorzamen en miljoenen gedood zijn vanwege deze gehoorzaamheid. Ons probleem is dat mensen over de hele wereld gehoorzaam zijn in het licht van armoede, honger, domheid, oorlog en wreedheid. Ons probleem is dat mensen gehoorzaam zijn terwijl de gevangenissen vol kleine dieven zitten en grote dieven het land leiden. Dat is ons probleem. “
-Howard Zinn-

We zijn allemaal onwetend geboren, niet dom, dom zijn we gemaakt door educatie en in stand gehouden door media allemaal gecontroleerd door één of andere staatsvorm of religie. Onze indirecte formele democratie zoals het noemt, en daarmee bedoelen we zowel links als rechts als centrum is verouderd en loopt al tientallen jaren achter de feiten aan. Net als andere staatsvormen houden ze vast aan het lijden van de mens. Het is een logge en overbodig instituut geworden gebonden aan een fossiel partijagenda systeem dat ons als Belgen handen vol geld kost. En die postjes zijn verdeeld tot in de hoogste regionen, universiteiten, media, farma ,… Tot er iets echt gebeurt, en dan blijkt dat politiek altijd faalt.

De burger is de grootste macht in een land en veel mensen vergeten dat, we moeten alleen als eenheid functioneren. Een verdeelde bevolking zal nooit wat bereiken, ze kunnen het misschien denken door te stemmen op partijpolitiek, maar geen enkele partij denkt in de eerste plaats aan het volk en nogmaals, hun kern en doel is om mensen te verdelen, enkel zo blijven ze aan de macht. Je mag gerust één keer om de vier jaar gaan stemmen, maar dat wil niet zeggen dat je vier jaar jou keuze moet gaan verdedigen tegen andere. Uiteindelijk zijn we allemaal wel tegen het systeem dat ons zo gemaakt heeft.

Niets van wat de overheid doet zou geheim moeten zijn, vanaf deze in het geheim handelt is er geen sprake meer van democratie wat de huidige overheid of media daar ook over zeggen. Democratie is een woord uitgevonden om mensen de illusie te geven dat ze iets te betekenen hebben in het circus van de elite, net als communisme en alle andere staatsvormen.
Toch is dit de norm overal ter wereld, en overal ter wereld weten mensen dat het verkeerd is maar hebben geen idee hoe ze het moeten aanpakken, gevolg politieke instabiliteit, politieke leugens, en allemaal zorgen ze voor zichzelf, onthou dit… Ze zorgen niet voor ons, ze gebruiken ons.

Een overheid heeft nog nooit problemen aan de kern aangepakt, alleen maar wetten en regels gemaakt zodat problemen niet meer “mogen” gemaakt worden en dat is pas een utopie, want als jij sterft van honger of dorst en geen middelen hebt om aan eten of drinken te komen dan zal je een wet overtreden enkel en alleen om in leven te blijven. 
Als ze iedereen op aarde in vrede laten leven hebben ze zichzelf overbodig gemaakt. En daarom zullen ze de mens blijven verdelen, en iedereen laat zich heel gewillig verdelen, en gaat onderling nog wat meer verdelen. Waar zijn we dan met bezig?

Onze overheid krijgt ook alle wetenschappelijke informatie die ze nodig hebben, om ze vervolgens te gebruiken binnen hun beperkte partijpunten en zichzelf te verrijken met economisch en industriële belangen, dit legaal kunnen doen door achterpoortjes te maken in het kluwen van wetten waarvan we het bestaan amper afweten.
De budgetten alleen nog maar van deze partijen, de parlementaire ontslagpremies, de gewone mens weet dat het fout is, en er zijn veel fouten, teveel om op te noemen zonder dit in een boek zou veranderen.
Elke partij is doordrenkt in corruptie,  Communisme, Socialisme, Fascisme, de Democraten, de Liberalen,… Allemaal zonder uitzondering kijken ze alleen naar hun beperkte agenda en vullen ze allemaal hun zakken. Het gaat nooit om de mens, het gaat om waarde.

Je hoeft niet in de politiek te zitten om het verschil te maken, wij zijn de macht van gelijk welke overheid, want als wij niet willen dan kunnen ze niet anders dan luisteren. Zo zal bijvoorbeeld een mens die zijn belastingen niet betaalt uiteindelijk in de gevangenis komen waar die overleeft op belastingen die hij niet wou betalen. Als we dit doortrekken en niemand belastingen zou betalen zouden ze ons allemaal dan in de gevangenis steken? Of denk je eerder dat er dan fundamenteel iets kan veranderen?

Allemaal samen – Tous ensemble!

Spread the love
Translate