fbpx

Ons Huidig politiek systeem

We zijn geen naïevelingen, integendeel, wij denken dat mensen die nog in een politieke systeem geloven naïevelingen zijn.

Burgerlijke ongehoorzaamheid is niet ons probleem. Ons probleem is burgerlijke gehoorzaamheid. Ons probleem is dat mensen over de hele wereld de wetten van leiders gehoorzamen en miljoenen gedood zijn vanwege deze gehoorzaamheid. Ons probleem is dat mensen over de hele wereld gehoorzaam zijn in het licht van armoede, honger, domheid, oorlog en wreedheid. Ons probleem is dat mensen gehoorzaam zijn terwijl de gevangenissen vol kleine dieven zitten en grote dieven het land leiden. Dat is ons probleem. “
-Howard Zinn-

Onze indirecte formele democratie zoals het noemt, en daarmee bedoelen we zowel links als rechts als centrum is verouderd en loopt al tientallen jaren achter de feiten aan. Het is een logge en overbodig instituut geworden gebonden aan een fossiel partijagenda systeem dat ons als Belgen handen vol geld kost. En net door het COVID-19 virus kan je zien hoe weinig we politici nodig hebben. Van Geen paniek naar totale lockdown in 7 dagen…  Wat wetenschappers al jaren zeggen, namelijk als er een pandemie uitbreekt zijn we niet voorbereid. Geen enkele partij uitgesloten, allemaal hebben ze gefaald want allemaal dachten ze aan hun centjes en hun postjes. En die postjes zijn verdeeld tot in de hoogste regionen, universiteiten, media, farma ,… Tot er iets echt gebeurt, en dan blijkt dat politiek faalt…

De burger is de grootste macht in een land en veel mensen vergeten dat, we moeten alleen als eenheid functioneren. Een verdeelde bevolking zal nooit wat bereiken, ze kunnen het misschien denken door te stemmen op partijpolitiek, maar geen enkele partij denkt in de eerste plaats aan het volk en nogmaals, hun kern en doel is om mensen te verdelen, enkel zo blijven ze aan de macht.

Niets van wat de overheid doet zou geheim moeten zijn, vanaf deze in het geheim handelt is er geen sprake meer van democratie wat de huidige overheid of media daar ook over zeggen.
Toch is dit de norm overal ter wereld, en overal ter wereld weten mensen dat het verkeerd is maar hebben geen idee hoe ze het moeten aanpakken, gevolg politieke instabiliteit, politieke leugens, en allemaal zorgen ze voor zichzelf, onthou dit… Ze zorgen niet voor ons, ze gebruiken ons.

Een overheid heeft nog nooit problemen aan de kern aangepakt, alleen maar wetten en regels gemaakt zodat problemen niet meer “mogen” gemaakt worden en dat is pas een utopie, want als jij sterft van honger of dorst en geen middelen hebt om aan eten of drinken te komen dan zal je een wet overtreden enkel en alleen om in leven te blijven. 
Iedereen weet dat het fout is, maar niemand durft de wortel aan te pakken net omdat ze zelf fout zijn, pakken ze de wortel aan schieten ze in hun eigen voeten.

Onze overheid krijgt ook alle wetenschappelijke informatie die ze nodig hebben, om ze vervolgens te gebruiken binnen hun beperkte partijpunten en zichzelf te verrijken met economisch en industriële belangen, dit legaal kunnen doen door achterpoortjes te maken in het kluwen van wetten waarvan we het bestaan amper afweten.
De budgetten alleen nog maar van deze partijen, de parlementaire ontslagpremies, de gewone burgers weet dat het fout is, en er zijn veel fouten, teveel om op te noemen zonder dit in een boek zou veranderen.
Elke partij is doordrenkt in corruptie,  Communisme, Socialisme, Fascisme, de Democraten, de Liberalen,… Allemaal zonder uitzondering kijken ze alleen naar hun beperkte agenda en vullen ze allemaal hun zakken.

Je hoeft niet in de politiek te zitten om het verschil te maken, wij zijn de macht van gelijk welke overheid, want als wij niet willen dan kunnen ze niet anders dan luisteren.

Het onderliggende probleem kan je hier lezen.

Allemaal samen – Tous ensemble!