fbpx

Oorlogen

Die steunen we niet meer zolang we niet alle informatie hebben die we nodig hebben om zo een drastische beslissing te nemen.

We doen niet mee aan oorlogen die dienen voor economische industriële of grondstof gebaseerd.

Je kan blijven haten, je kan blijven veroordelen, je kan blijven sancties opleggen, je kan blijven onderdrukken, je kan blijven de geschiedenis erbij halen, je kan blijven religie erbij halen, je kan mensen blijven vermoorden… of je kan eens op een menselijke manier met elkaar praten.
Praten zoals normale mensen doen in het normale leven, en soms loopt dat ook verkeerd hoor ik veel denken en dat klopt, als je met een persoon praat en je hebt een meningsverschil, dan kan je of je erbij neerleggen je omdraaien en weggaan, of je kan proberen te begrijpen waarom er een meningsverschil is en dit uitpraten en heel soms komen daar dan echte vrienden uit, dat noemt respect.
Of je kan eindeloos proberen elkaars mening proberen op te leggen tot er iets knapt en je een klap gaat uitdelen.
Welke van die twee zou nu het slimste zijn op wereldschaal?

Respect iets wat de huidige macht vergeten is en ons onmachtig maak omdat ze vergeten te praten zijn met ons op een menselijke manier.

Als je gaat praten in pakweg Syrië, en je gaat op menselijk niveau praten zonder eigenbelang maar in belang van de mens, en je houd rekening met de daar geldende waarden en normen, met de daar geldende religie dan zal tot een overeenkomsten kunnen komen.

Dan kan je het probleem met vluchtelingen aankaarten en een menselijke oplossing vinden.

Ga je praten in pakweg Somalië, en je gaat met hetzelfde idee naar daar, dan kan je communicatie op gang brengen met verschillende mensen, niemand zal je daarvoor veroordelen.

Maar het moet eerlijk en open zijn met als enige reden het beste voor de mensen, zowel daar als hier.

Laat een reactie achter