zo. okt 2nd, 2022

Oorlog

Oorlogen zijn niet gemaakt om mensenrechten te verdedigen, integendeel ze schenden elk mensenrecht. Het is niets meer of minder dan “legale” massamoorden, en daarom zal je nooit horen dat een westers land een oorlogsmisdaad doet, ze maken zelf de rechtbanken en de wetten die het voor hun legaal maken.

We worden niet geboren met hebzucht, afgunst, haat of hypocrisie, het is aangeleerd gedrag. Een mens doden, voor welke reden dan ook is fundamenteel verkeerd. Mensen die in andere werelddelen wonen hebben alleen maar een andere conditionering gekregen als wij, verder zijn dit gewone mensen zoals elke mens op aarde.

Je kan blijven haten, je kan blijven veroordelen, je kan blijven sancties opleggen, je kan blijven onderdrukken, je kan blijven de geschiedenis erbij halen, je kan blijven religie erbij halen, je kan mensen blijven vermoorden… of je kan eens op een menselijke manier met elkaar praten.
Praten zoals normale mensen doen in het normale leven, en soms loopt dat ook verkeerd hoor ik veel denken en dat klopt, als je met een persoon praat en je hebt een meningsverschil, dan kan je of je erbij neerleggen je omdraaien en weggaan, of je kan proberen te begrijpen waarom er een meningsverschil is en dit uitpraten en heel soms komen daar dan echte vrienden uit, dat noemt respect.
Of je kan eindeloos proberen elkaars mening proberen op te leggen tot er iets knapt en je een klap gaat uitdelen.
Welke van die twee zou nu het slimste zijn op wereldschaal?

Respect iets wat de huidige macht vergeten is en ons onmachtig maak omdat ze vergeten te praten zijn met ons op een menselijke manier.

Wanneer geld wordt gebruikt voor het reguleren en verdelen van bronnen voor winst, mensen en landen er alleen op uit zijn voor zichzelf zullen ze alles doen om er hun voordeel uit te halen. Ze doen dit door competitief te zijn ten koste van andere of door middel van militaire interventie.

Oorlog is het ultieme bewijs van landen die falen om hun verschillen bij te leggen, vanuit een strikt pragmatisch standpunt is dit het meest inefficiënte gebruik van levens en middelen ooit bedacht.
De meeste oorlogen worden gevoerd over de controle van de aardse bronnen en om de sterke positie te behouden, ze zijn niet gebaseerd op de ‘waardigheid van de mens’. Ze zijn niet gebaseerd op het vooruit helpen van de mensheid. Het zou in het voordeel kunnen zijn van de mensen in het winnende land, dit is een mogelijkheid, maar als het de rest van de wereld betreft is de prijs enorm.

Vergis jullie niet, in Syrië alleen zijn er 12.000 burgers als jij en ik omgekomen evenveel als militairen van alle partijen, dit zijn onze medemensen. Elke oorlog is een misdaad tegen de mensheid, alleen faalt media erin door het afhangen van overheid dit te brengen. En dat zegt veel over de media, want oorlog is veel dodelijker als een virus.
Het maken van nucleaire wapens, het maken van een ruimte leger met strategisch gerichte kernwapens op landen is niets anders dan een grove geldverspilling en de grootste absurditeit ter aarde, toch steunt onze overheid die landen en investeert ze er mee in. De budgetten die gemoeid zijn op het uitroeien van mensen, de ontwikkeling van nieuwe wapens voor het vernietigen van de mens en natuur, is meer als genoeg om iedereen op aarde vijfentwintig miljoen te geven. Stel je nu eens voor dat dit geld zou gebruikt worden om de mens op te heffen en iedereen zijn volledig potentieel te laten bereiken. Hoe zou de aarde er dan uitzien?
 
Oorlog is en blijft een misdaad tegen de mensheid, tegen de natuur en tegen onze aarde.
 
Spread the love
Translate