fbpx

Oorlogen

Oorlogen zijn niet gemaakt om mensenrechten te verdedigen, integendeel ze schenden elk mensenrecht. Het is niets meer of minder dan “legale” massamoorden, en daarom zal je nooit horen dat een westers land een oorlogsmisdaad doet, ze maken zelf de rechtbanken en de wetten die het voor hun legaal maken. Als er dan al iemand zoals Jullian Assange dit aan de wereld laat tonen, doen alle overheden er alles aan om dit zo snel mogelijk in de kiem te smoren de man gevangen te zetten en af te schilderen als een misdadiger. Maar hij is wel de man die juist informeerde, die alles op tafel legde en geen enkel van zijn verklaringen waren onjuist. Soldaten die burgers al lachend executeren, apache helikopters die journalisten van Reuters en kinderen executeerden, drones die een woonblok met de grond gelijk maken waar later bleek enkel burgers als jij en ik met hun dagelijks leven bezig waren, er zijn letterlijk duizenden voorbeelden van oorlogsmisdaden.

We worden niet geboren met hebzucht, afgunst, haat of hypocrisie, ons gedrag en onze waarden zijn een weerspiegeling van de cultuur waaraan we worden blootgesteld.
Als je werd opgevoed door de koppensnellers van het regenwoud, dan zou je een koppensneller zijn.
Als iemand je zou vragen: “Doet het je niets om vijf gekrompen hoofden te hebben?”, dan zou je zeggen: “Jawel, want mijn broer heeft er twintig.” Is hij dan gek? Nee, het is normaal voor zijn cultuur.

Je kan blijven haten, je kan blijven veroordelen, je kan blijven sancties opleggen, je kan blijven onderdrukken, je kan blijven de geschiedenis erbij halen, je kan blijven religie erbij halen, je kan mensen blijven vermoorden… of je kan eens op een menselijke manier met elkaar praten.
Praten zoals normale mensen doen in het normale leven, en soms loopt dat ook verkeerd hoor ik veel denken en dat klopt, als je met een persoon praat en je hebt een meningsverschil, dan kan je of je erbij neerleggen je omdraaien en weggaan, of je kan proberen te begrijpen waarom er een meningsverschil is en dit uitpraten en heel soms komen daar dan echte vrienden uit, dat noemt respect.
Of je kan eindeloos proberen elkaars mening proberen op te leggen tot er iets knapt en je een klap gaat uitdelen.
Welke van die twee zou nu het slimste zijn op wereldschaal?

Respect iets wat de huidige macht vergeten is en ons onmachtig maak omdat ze vergeten te praten zijn met ons op een menselijke manier.

Wanneer geld wordt gebruikt voor het reguleren en verdelen van bronnen voor winst, mensen en landen er alleen op uit zijn voor zichzelf zullen ze alles doen om er hun voordeel uit te halen. Ze doen dit door competitief te zijn ten koste van andere of door middel van militaire interventie.

Oorlog is het ultieme bewijs van landen die falen om hun verschillen bij te leggen, vanuit een strikt pragmatisch standpunt is dit het meest inefficiënte gebruik van levens en middelen ooit bedacht.
De meeste oorlogen worden gevoerd over de controle van de aardse bronnen en om de sterke positie te behouden, ze zijn niet gebaseerd op de ‘waardigheid van de mens’. Ze zijn niet gebaseerd op het vooruit helpen van de mensheid. Het zou in het voordeel kunnen zijn van de mensen in het winnende land, dit is een mogelijkheid, maar als het de rest van de wereld betreft is de prijs enorm.

Vergis jullie niet, in Syrië alleen zijn er 12.000 burgers als jij en ik omgekomen evenveel als militairen van alle partijen. Kortom elke oorlog is een misdaad tegen de mensheid en moet veroordeeld worden door iedereen.
Als je geen oorlog meer wil, moet je de aarde tot gemeenschappelijk goed verklaren, en moeten de aardse bronnen als gemeenschappelijk goed verklaren van de mensheid.
Dit heeft niets te maken met diegenen die een eigen wereld elite willen vormen met zichzelf en grote bedrijven aan de macht en de rest van de wereld onderdanig aan hen, integendeel, een globale grondstofeconomie stelt iedereen in staat hun hoogste potentieel te bereiken waar ze kunnen bloeien en groeien in een maatschappij die voor hun werkt, een maatschappij die ook de omgeving beschermt en behoedt, een die begrijpt dat we deel zijn van de natuur, en er niet los van staan.
Het maken van nucleaire wapens, het maken van een ruimte leger met strategisch gerichte kernwapens op landen is niets anders dan een grove geldverspilling en de grootste absurditeit ter aarde, toch steunt onze overheid die landen en investeert ze er mee in.