fbpx

Ons Beleid

Een nieuw beleid in een één gemaakt België

De hoogste macht worden de burgers!

Een raad die bestaat uit 101 burgers die via een algoritme maandelijks getrokken zullen worden uit de bevolking, dit is de enige plicht dat mensen hebben zolang ze niet ziek of belet zijn.

Daaronder komt een wetenschapsbeleid dat humaniteit en filantropie hoog in het vaandel dragen en die de bevolking zal opheffen in plaats van te onderdrukken.
Daaronder een burgerlobby.
En dit is het, burgemeesters blijven in hun dorp/stad aan, maar hoeven zich geen zorgen meer te maken over een partijagenda.

De burgerlobby is de stem van de maatschappij en luisteren bij de burgemeesters en bevolking wat de noden zijn, zij moeten problemen doorgeven aan het wetenschapsbeleid die zich daarover buigen en oplossingen aanbieden aan de raad van burgers.
De raad van burgers selecteert de beste oplossingen en bied deze via een centraal platform aan waar de bevolking kan op stemmen.

Partijpolitiek die dus enkel het volk maar kan verdelen is dan overbodig, net als de duizenden postjes die als gunst gegeven zijn.
De komedie op televisie kan stoppen, ze moeten geen toneel meer spelen, ze kunnen genieten van hun leven.
Voor de mensen die in de politiek gestapt zijn om effectief de mensen te helpen, maar botsten tegen het systeem willen we wel danken voor alles wat ze gedaan of geprobeerd hebben!

Hoe zou dit in zijn werk gaan?

Wel de burgerlobby is een grote denktank, die zaken naar de bevolking brengt en omgekeerd, eens duidelijk is wat de noden zijn kan het doorgespeeld worden naar de wetenschap.
Ik neem een voorbeeld, de denktank zegt waarom moeten er 1500 modellen van televisies zijn, dit motiveert alleen de wegwerpmaatschappij.
Zou er niet één model kunnen gemaakt worden, in alle kleuren en maten die alle beste technologie heeft en geen schade toebrengt aan kinderen of volwassenen hun ogen?
Wetenschap zal dan onderzoeken wat het beste is op lange termijn, wat het beste is voor mens en milieu en verschillende oplossingen brengen naar de raad van burgers.
Deze overwegen de oplossingen samen met de burgerlobby en kiezen welke aangeboden worden aan de bevolking.
Ik ben geen wetenschapper op dat domein, maar één oplossing zou kunnen zijn dat dit veel duurzamer kan zijn, televisies moeten niet meer gemaakt worden als wegwerpproduct maar moeten zo lang mogelijk meegaan.
Het kost minder om deze tv’s te maken, er moeten minder natuurlijke middelen gebruikt worden, de afvalberg wordt minder, er zijn veel minder mensen nodig om deze te maken.
Deze samen met alle andere worden dan aangeboden aan de bevolking via een centraal platform waar de bevolking dan weer kan op kan stemmen.

Iedereen kent wel ergens een gebouw waar 100 jaar lang machines gedraaid hebben, op veel van deze plaatsen hoeven alleen nieuwe riemen opgelegd worden en deze zullen nog gaan…
Of je kent wel iemand met een oude stork pomp die al 50 jaar onophoudelijk water uit de grond haalt.
Dit is duurzaamheid, en de generatie voor ons die kende dat, wij kopen een wasmachine en zijn blij als ze 5 jaar blijft werken.

We moeten de zaken maken zoals we ze zouden moeten maken als we ze naar mars zouden sturen, namelijk dat ze minstens 100 jaar meegaan, of dat de fabrikant gratis de herstelling doet, zo dwingen we de industrie duurzame zaken te maken, wat als gevolg zal hebben dat er steeds minder en minder mensen af zullen hangen van de industrie en economie, en komt milieu en klimaat ten goede.

Laat een reactie achter