zo. okt 2nd, 2022

Onderwijs

Wat een opleiding ook is, het zou je een uniek persoon moeten maken geen conformist. Het zou je een originele geest moeten geven om de grote uitdagingen aan te gaan. Het zou je in staat moeten stellen om waarden te vinden die je map door het leven zullen zijn. Het zou je spiritueel rijk moeten maken, je laten houden van wat je doet, waar je ook bent, met wie je ook bent. Het zou je moeten leren wat belangrijk is, hoe te leven en hoe te sterven.
– John Taylor Gatto –

In de kleuterscholen en lagere scholen moeten kinderen veel meer voorbereid worden op de realiteit, heden en toekomst, en niet zozeer wat geweest is, voor geschiedenis hebben ze later tijd genoeg, die loopt niet weg. Natuurlijk moeten onze kinderen leren praten lezen en schrijven.. Maar kinderen  moeten de kans krijgen zich te kunnen ontwikkelen naar hun talenten zonder restricties van uniforme testen, elke kind is uniek, ouders met twee kinderen zullen dat beamen, en elk kind moet zijn talent kunnen benutten, enkel zo gaan we naar een slimme samenleving.  Kinderen moeten eerste leren hoe te denken, niet wat ze moeten denken. Een paar zaken die in ons onderwijs ingebakken zou moeten zijn:

Hoe u uw eigen voedsel kunt verbouwen.
Inzicht in psychische problemen.
Hoe om te gaan met afwijzing.
Hoe om te gaan met relaties en liefde.
Wie was Nikola Tesla.
Mindfulness / Spiritualiteit.
Eigenliefde / Zelfzorg.
Belang van leren over verschillende culturen.
Duurzaamheid / milieu.
Leren over gezondheidszorg / van een schram tot reanimatie.

Niet in één systeem dat de hele bevolking over dezelfde kam scheert en enkel wil klaarstomen om in een concurrerende maatschappij zo hoog mogelijk op de ladder te klimmen of de piramide van ongelijkheid te onderhouden.

Universiteiten en wetenschapsinstellingen in België zouden gekoppeld moeten zijn zodat alle informatie gedeeld word op een platform, wat de ene te weten komt weet de andere automatisch ook, een collectief geheugen dus. Gedaan met honderden miljoenen te pompen in verschillende universiteiten die hetzelfde onderzoeken, 1 budget en 1 collectief. Dit is naar het idee van AI (artificiële intelligentie) waar de verschillende AI gekoppeld worden aan een cloud, als de ene wat nieuws leert gaat dit met de snelheid van het licht in de cloud en met dezelfde snelheid weten alle andere AI dit.

Het heeft maatschappelijk helemaal geen nut om wereldwijd centjes bij elkaar te rapen via de bevolking om aan tienduizenden universiteiten te schenken in onderzoek naar zeg maar kanker, als je 5 instellingen koppelt en de knapste koppen samen naar een oplossing laat zoeken dan zal dit veel sneller verlopen dan elk apart met zijn beperkte middelen en een hoop patenten die de mensheid afremmen, dit is moreel het enige verstandige dat we kunnen doen.

Laten we hier in België beginnen en de wereld verbazen.

Thuisonderwijs via een centraal platform moet mogelijk gemaakt worden, ouders kunnen ervoor kiezen hun kinderen zelf les te geven, ze via een centraal platform les te laten krijgen of naar een school te gaan. Lessen zullen beschikbaar zijn door leraars en leraressen die hun kennis centraal ter beschikking stellen voor alle kinderen, neurotypisch, autistisch, blind, doof,… op maat en in verschillende talen, en blijven steeds bijgewerkt op de huidige tijd.

Zo kunnen ook volwassenen zich bijscholen als ze willen, en dit niet om zichzelf te verrijken in de vorm van geld maar van geest en kunnen zo weer bijdragen aan de maatschappij. Natuurlijk mogen er nog scholen zijn, veel mensen zullen heel graag vertellen over hun passies en die overbrengen naar kinderen, en van daaruit zal veel meer kennis voortvloeien, we maken volgende generaties slimmer…

Aan het woord onderaan Sir Ken Robinson die jullie op 20 minuten uitlegt hoe het zou moeten zijn, je kan de Nederlandstalige ondertiteling aanzetten

Spread the love
Translate