fbpx

Noodzaak

Als je de andere pagina’s hebt doorgenomen dan zal je hier en daar al wel een tip gevonden hebben.
Waarom is het noodzakelijk om zo een radicale verandering teweeg te brengen?
Wij kunnen jullie vragen waarom niet?
Maar laat ons antwoord geven op de eerste vraag.

Onze kinderen zijn onze toekomst, we weten dat ons systeem ook niet perfect is, geen enkel systeem zal ooit perfect zijn net omdat er zoveel diversiteit is, maar dat het een veel beter systeem is kan niemand ontkennen en dat het verder kan geperfectioneerd worden staat vast.

Al wat we moeten doen is zorgen voor de juiste condities.

Wij geven aan onze kinderen het mooiste wat we kunnen, namelijk een eerlijke en open maatschappij waar ze weer een kans krijgen zichzelf te zijn, waar mensen verbonden zijn niet omwille van commerciële doeleinden, maar omwille dat we sociale integere wezens zijn.

En dat heeft verschillende voordelen, klimaat en milieu maar ook het stoppen van de 6e massa-extinctie waar we middenin zitten en word omschreven als volgt; Een massa-extinctie of massa-uitsterving is het wereldwijd massaal uitsterven van vele soorten organismen in een relatief korte tijdsduur, in die mate dat de huidige soorten verminderen zelfs al planten die zich verder.

De laatste was een 66 miljoen jaar geleden toen een asteroïde in het Yucatan schiereiland insloeg.

Industrie gedreven op het neoliberaal systeem zorgt ervoor dat we de planeet vergiftigen, dat we onszelf vergiftigen en we goed op weg zijn onszelf als soort uit te roeien op langere termijn, want trek deze lijn maar eens 500 jaar door waar we nu zitten.

We roeien hele soorten uit en branden onze planeet af en plunderen de aarde van grondstoffen om tijdelijke winst te maken.

Eigenlijk is het onze verantwoordelijkheid, een verantwoordelijkheid dat nog geen enkele mens sinds het 200.000 jarig bestaan ervan ooit heeft moeten doen, namelijk de planeet redden.

Om maar te zeggen, in het hele bestaan van de aarde (4,6 miljard jaar) heeft 95% van de soorten het niet gehaald, en wij verwoesten de planeet om in het heden te kunnen overleven net of er is geen morgen.

Je begint de paradox nu waarschijnlijk in te zien, en begrijpt al iets beter waarom het nodig is om radicaal in te grijpen ten goede van iedereen.

Laat een reactie achter