fbpx

Huidige Politiek

Onze indirecte formele democratie zoals het noemt is verouderd en loopt al tientallen jaren achter de feiten aan, het is een logge en overbodig instituut geworden dat ons als Belgen handen vol geld kost.

Niets van wat de overheid doet zou geheim moeten zijn, vanaf deze in het geheim handelt is er geen sprake meer van democratie wat de huidige overheid of media daar ook over zeggen.

Toch is dit de norm overal ter wereld, en overal ter wereld weten mensen dat het verkeerd is maar hebben geen idee hoe ze het moeten aanpakken, gevolg politieke instabiliteit, politieke leugens, of zoals in ons land allebei door een kluwen van regeringen die zelf niet meer weten hoe ze nu best het land moeten besturen zonder dat de burger hun straks gaat opknopen.

Dat is als ze dan eindelijk een federale regering kunnen vormen, eerst moeten ze langs het hele economisch industriële kluwen lopen om zichzelf en deze te verrijken.

Partijpolitiek kan alleen maar tot verdeling zorgen, dit is hun doel, hun bestaan.

Ze heeft nog nooit problemen aan de kern aangepakt, alleen maar wetten en regels gemaakt zodat problemen niet meer “mogen” gemaakt worden en dat is pas een utopie, want als jij sterft van honger of dorst en geen middelen hebt om aan eten of drinken te komen dan zal je een wet overtreden enkel en alleen om in leven te blijven.

Iedereen weet dat het fout is, maar niemand van de traditionele fossiele partijen durft de wortel aan te pakken net omdat ze zelf fout zijn, pakken ze de wortel aan schieten ze in hun eigen voeten.

Onze overheid krijgt ook alle wetenschappelijke informatie die ze nodig hebben, om ze vervolgens te gebruiken binnen hun beperkte partijpunten en zichzelf te verrijken met economisch en industriële belangen, dit legaal kunnen doen door achterpoortjes te maken in het kluwen van wetten waarvan we het bestaan amper afweten.

De budgetten alleen nog maar van deze partijen, de parlementaire ontslagpremies (waar alle grote partijen tegen gestemd hebben om deze op te schorten), iedereen van de gewone burgers weet dat het fout is, en er zijn veel fouten, teveel om op te noemen zonder dit in een boek zou veranderen.

Wij leggen even het politieke landschap bloot voor de mensen die er niet meer aan uit kunnen:

Er zijn twee soorten:

We hebben de gemeenschappen en we hebben gewesten

De gemeenschappen zijn verdeeld in een Vlaamse een Franse en een Duitstalige gemeenschap.

De Vlaamse gemeenschap zijn alle inwoners van Vlaanderen, maar ook Brusselse Vlamingen, dus Brusselaars die Nederlandstalig zijn.

De Waalse gemeenschap zijn dus alle inwoners van Wallonië, maar ook Brusselse Walen, Brusselaars die Franstalig zijn.

Het Duitstalige gemeenschap zijn alle inwoners van de oostkantons, dit zijn negen Duitstalige gemeenten.

De Gewesten zijn daarnaast nog eens verdeeld in 3

Het Vlaamse gewest, daarbij tellen we de 5 Vlaamse provincies West en Oost-Vlaanderen Antwerpen Limburg en een deel van Brussel.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, dat 19 gemeenten van Brussel omvat.

Het Waalse Gewest, daarbij tellen we de vijf Waalse provincies, maar om het even te verduidelijken, daar worden de 9 Duitstalige gemeenten ook inbegrepen.

Dus voor de ene of andere reden krijgen die geen eigen gewest en regering enz…

Elk van deze gewesten hebben hun eigen regering en een eigen parlement.

Elk van deze gemeenschappen hebben hun eigen regering en eigen parlement.

Dit komt neer op 6 regeringen, elk met hun kabinetten en 6 parlementen.

We hebben dan nog eens onze Federale overheid, maar om de verwarring tegen te gaan zullen we uitleggen hoe het komt dat we dan geen 8 maar 6 regeringen hebben.

Het Vlaams parlement en regering besturen zowel het Vlaams gewest als de Vlaamse gemeenschap.

Het Waalse gewest besturen de 9 Duitstalige gemeenten.

U snapt het al, zelfs onze eigen overheid ziet in dat de vele regeringen eigenlijk niet kunnen, maar houden toch halsstarrig vast eraan omdat dit geld in het laatje brengt.

De bevolking zelf heeft hier niet veel aan, integendeel, het zorgt voor nog meer verdeling tussen de mensen en kost ons jaarlijks dik 10 miljard € alle kosten in.

Laat een reactie achter