Video - Foto

Onderaan vind je een selectie van video’s en foto’s, neem gerust een een kijkje scrol eens naar beneden en verruim je geest. We zullen hier op tijd nieuwe video’s en foto’s toevoegen.

The choice is ours:
Dit is een wereld die we onszelf, onze kinderen en kleinkinderen willen geven. Een grondstofgebaseerde economie waar geld geen rol meer speelt naar het idee van revolutionair Jaqcue  Fresco die zijn leven heeft gewijd  naar een eerlijke maatschappij voor elke mens
De paradox van keuze:
Meer keuzes betekent meer mogelijkheden, maar ook meer twijfel, en angst. Barry Schwartz beschrijft en analyseert hoe mensen worden overladen met keuzes. Of we nu een spijkerbroek, kop koffie of telefoonabonnement kopen dan wel een opleiding kiezen; alledaagse beslissingen zijn in toenemende mate complex geworden door de overweldigende overvloed aan keuzes.
Vrije markt vrije wereld?:
Zijn onze data veilig, wat gebeurd ermee? Weet jij ten gronde wat er zich allemaal afspeelt, wat overheden beslissen achter de mens zijn rug om? Iedereen hoort wel op mainstream media dat onze data beschermd worden, maar is dat ook werkelijk zo?
Een nieuw verhaal:
George Monbiot brengt een nieuw verhaal waar wij aan schrijven. Een verhaal dat flexibel is, dat niet gebonden is aan partijpolitiek, een verhaal dat de mensheid opheft in plaats van te onderdrukken, een verhaal van realiteit.
Zou jij nog gaan werken?:
Universiteit Vlaanderen Zou jij nog gaan werken met een basisinkomen? We zouden zoveel andere voorbeelden kunnen geven die werkelijk hebben plaatsgevonden. Echter is dit in het Nederlands en zegt dit toch al veel.

Klik op de foto voor de volledige grootte