Verandering

Iedereen komt terecht in een wrede gewelddadige agressieve hebzuchtige en concurrerende maatschappij die alsmaar drukker wordt.
Slaag je niet, dan is het jouw schuld, je hebt te weinig talent, je toont te weinig inzet, je komt teveel te laat, zelfs al krijg je een depressie of burn-out het is jouw schuld.
Slaag je wel dan is iedereen uit op eigen profijt, en zijn snelheid en flexibiliteit een must geworden in de maatschappij, je moet jezelf voortdurend verkopen.
Ondertussen worden we allemaal permanent geëvalueerd via criteria waar we geen zeggenschap over hebben. We worden geleefd en leven zelf niet meer.
Het nieuws komt van alle kanten en we lezen allemaal wel tegenstrijdigheden, je moet wel bij die of die groep horen, het zal wel weer iemand zijn die sus of zo stemt, en verdeeldheid heerst.
Dat is realiteit, het echte leven, dit is onze maatschappij. We moeten onze visie helemaal herbekijken en de manier waarop we met levenssoorten omgaan volledig veranderen.

En dat kunnen we niet met een staatssysteem, het is destructief voor mens en milieu en iedereen weet het!!
Maar wat doen we?
We laten ons verder verdelen, we geloven nog steeds dat de autoriteit het wel zal oplossen, we stemmen nog steeds op fossiele partijpolitiek die enkel gemaakt is om de bevolking te verdelen zodat er altijd maar een groep met wat geluk krijgt waar ze voor gestemd heeft, maar meestal is er zoveel staatsschuld dat zelfs dit niet kan, of spelen industrie en economie zo een grote rol dat de bevolking ook daar voor moet opdraaien. En vergis jullie niet, door het falen van de overheden zal onze belastingdruk die de hoogste is van de EU met zo’n 53% nog meer onder druk komen.

We verbruiken nog steeds fossiele brandstoffen, niet omdat we dat perse willen maar omdat de overheid in hun korte termijndenken ons dat aangesmeerd heeft en het ons nu geld gaat kosten om dit te veranderen.
Er zijn zo honderden voorbeelden van korte termijn denken van partijpolitiek waar de bevolking vandaag de dag en in de toekomst nog steeds voor moet boeten.
We hebben wind en zon en daar hoeven we ons miljarden jaren geen zorgen over te maken.
Maar wat betreft grondstoffen op onze planeet, op is op, er komt geen ruimteschip ons straks grondstoffen brengen, grondstoffen die elk jaar trouwens sneller en sneller op geraken.
Rationeel denken is er voor veel mensen niet meer bij, ze voelen wel dat er iets niet klopt maar zien zoveel programma’s op televisie, zien het nieuws en worden onbewust weer gehersenspoeld.
Ondertussen maakt de industrie weggooi producten die met wat geluk 5 tot 10 jaar meegaan, alles is gemaakt om snel winst te maken, maar niet om duurzaam te zijn, iets wat wij en de hele aarde nochtans kunnen gebruiken.

Niemand durft te zeggen dat hij zich slecht voelt, omdat ons aangeleerd is dat dit een zwakte is, maar vergis je niet, in deze technologische tijd waarbij zoveel automatisatie is moeten mensen toch nog meer werken, flexibeler zijn en ziet de toekomst er niet rooskleurig uit.
Vier op de vijf volwassen Belgen neemt dagelijks medicatie, te hoge bloeddruk, te lage, cholesterol, antidepressiva, slaapmiddelen, enzoverder om toch maar mee te kunnen in deze huidige maatschappij. Zowat elke mens maakt een zelfbeeld aan van hoe die denkt te moeten zijn om de maatschappij aan te kunnen, kijk maar eens diep in jezelf… Kijk maar eens hoe jij een beeld maakt om bij je vrienden te zijn, op het werk bij je collega’s,… En zeg nu eens of dit werkelijk normaal is.

Het is gewoon een feit dat we onze eigen ondergang aan het organiseren zijn, we laten toe ons brein af te stompen tot gewillige slaven, omdat we de gemakken van de fysieke wereld voor ons eigen zelve stellen. En dat is waarom de mens met angst zit intern, waarom mensen zelfbeelden maken om te doen alsof. Alleen begrijpen veel mensen niet dat als je alsof doet alles alsof blijft. We leven in een komedie maatschappij waar in realiteit elke tien seconden een mens sterft van ontbering op aarde, maar mensen een ander gaan veroordelen omdat die de maatschappij niet meer aankan, depressief is of een burn-out heeft, zich uitgeput en slecht voelt. En dat is zowel bij rijk als arm!

Oorlogen zijn gewoon sensatie geworden op het nieuws waarbij iedereen hoopt dat de “slechterik” verliest, terwijl die oorlogen gewoon gaan over meningsverschillen tussen hooguit 50 mensen en alleen economische en industriële belangen meespelen. Het is een systeem om de mens in verdeling te laten leven.
Je kan denken hoe slecht Hitler wel kon zijn, maar je kan ook denken hoe een man 50 miljoen Duitse mensen kon overtuigen van zijn daden en ze achter hem stonden.
Joseph Geubels zei “Als je een leugen lang herhaalt zullen mensen dat voor waarheid aannemen, hou je dit lang genoeg vol dan ga je er zelf in geloven.”
Als overheden falen dan komen er altijd extremen, en laten we extremen maar vermijden.
Extremen zijn niet de mensen die op straat komen om betere voorwaarden af te dwingen, extremen zijn mensen die partijagenda’s maken gebaseerd op angst van mensen. Extremen zijn mensen die zichzelf belangrijker vinden dan het geheel. Extremen zijn mensen die gewillig de regels volgen, die het normaal vinden dat er oorlog en geweld is, die het normaal vinden dat dagelijks mensen sterven van de honger.

We staan op een kantelpunt in de geschiedenis, niet alleen wat klimaat of milieu betreft, maar voor alles wat leeft.
Wij hebben de verantwoordelijkheid te zorgen dat binnen 500 jaar de mens nog steeds gedijt, geen enkele generatie heeft deze verantwoordelijkheid gehad, namelijk het uitsterven van hele soorten inclusief de mens.
Het is tijd dat iemand stop zegt!
Dat intelligente mensen die land en volk willen redden het stokje overnemen, mensen die niet gebonden zijn aan een partij of aan een agenda, maar mensen die problemen kunnen aanpakken aan de kern. Mensen die zich niet boven een ander willen stellen, mensen zonder zelfbeeld, pure mensen die voorbij de conditionering kunnen zien.

En het economische plaatje?

Economie en industrie die draait op  fossiele brandstoffen, fossiele brandstoffen zijn koolwaterstoofverbindingen die zijn ontstaan uit resten van plantaardig en dierlijk leven in het geologisch verleden van de aarde, vooral in het Carboon maar ook uit andere tijdperken.
Hieronder vallen aardolie, aardgas, steenkool en bruinkool en worden gevormd door de afbraak van overblijfselen van organismen, waaronder fytoplankton en zoöplankton, die naar de bodem van de zee of meer zijn gezonken.
Dit doet daar miljoenen jaren over, en wij zijn die nu een goede 80 jaar aan het verbruiken net of er komt geen morgen, en de overheid doet alsof hun neus bloedt omdat ze te druk zijn met hun eigen zelf belang en hun eigen partij en hun eigen illusie.

Een grondstof gebaseerde economie lost dit en alle andere problemen op! Bij documentatie staat een mooie video van het Venus Project, al zijn er ondertussen meerdere organisaties die dergelijke te werk willen stellen. Of Klik hier om deze meteen te bekijken.

Onze samenleving en maatschappij kunnen anders en beter, maar alleen als de mensen zich bewust kunnen zijn van de echte feiten, niet de hoop of geloof wat komen kan, maar wat nu is. Het doen alsof alles goed is, is enkel maar doen alsof!
En iedereen wil verandering, alleen is het voor vele moeilijk omdat de vorige generaties en ook wijzelf opgebracht zijn om in verdeeldheid te leven, het is het doel van de elite verdeel en heers.
Laten we onszelf nu eens als elite gaan beschouwen en ons leven in eigen handen nemen, laten we tonen dat er een alternatief is, een alternatief dat werkt voor alle mensen, niet beperkt tot een land of meer van die onzin, maar het geheel.