zo. okt 2nd, 2022

Documentaire

Onderaan vind je verschillende documentaires, memes, foto’s, films,…niet alleen zullen ze je laten nadenken, ze zullen jou ook verlichten in geest.

Je kan de ondertiteling aanzetten, vergroot het scherm en klik bij instellingen (het tandwieltje) rechts onderaan de video, selecteer Nederlands bij ondertiteling.

Veel kijkgenot!

The choice is ours:

Dit het uiteindelijke doel, een wereld waar we onze kinderen en kleinkinderen willen geven.

Een grondstofgebaseerde economie waar geld geen rol meer speelt naar het idee van revolutionair Jaqcue  Fresco die zijn hele leven heeft gewijd  naar een eerlijke maatschappij voor iedereen.

De paradox van keuze:

Meer keuzes betekent meer mogelijkheden, maar ook meer twijfel. Barry Schwartz beschrijft en analyseert hoe mensen worden overladen met keuzes. Of we nu een spijkerbroek, kop koffie of telefoonabonnement kopen dan wel een opleiding kiezen; alledaagse beslissingen zijn in toenemende mate complex geworden door de overweldigende overvloed aan keuzes.

Vrije markt vrije wereld?:

Zijn onze data veilig, wat gebeurd ermee?

 

Een nieuw verhaal:

 George Monbiot brengt het voor ons. Een nieuw verhaal waar wij aan schrijven.

Een verhaal dat flexibel is, dat niet gebonden is aan partijpolitiek, een verhaal dat de mensheid opheft in plaats van te onderdrukken, een verhaal van realiteit.

Zou jij nog gaan werken?:

Universiteit Vlaanderen

Zou jij nog gaan werken met een basisinkomen?

Spread the love
Translate