zo. okt 2nd, 2022

Beleid

Moest je nu denken, dit is een mooi voornemen maar het zal nooit kunnen, dan zal het nooit kunnen. Dan heb je voor jezelf in jou denken de beslissing gemaakt dat het nooit zal kunnen. Als je denkt, dit kan misschien, dan heb je de deur op een kier gezet.

Als staatsvormen na duizenden jaren conditionering gebouwd op een theorie dat een mens alleen maar waarde heeft als die opbrengt.
Dat tot op de dag van vandaag oorlog, armoede, hongerdood, dakloosheid, woede, haat, racisme, moorden, verdeeldheid heerst, dan is dat een complottheorie die zichzelf bewezen heeft als feit.
Mensen hebben al zoveel leugens moeten slikken, al zoveel beloftes gekregen, al zoveel keer bedrogen door dezelfde mensen waar ze op gestemd hebben, al zoveel keer zich moeten aanpassen om ‘erbij’ te horen, dat als er dan iets gebeurd de wereld blijft hoe ze geleerd is te zijn, in verdeling, in verwarring, in haat, in woede, in ellende. Daarom zou wetenschap zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en deze komedie stoppen.
En niet dat wetenschappers ons moeten “leiden”, maar de wetenschappelijke manier zou een staatsvorm moeten zijn. Niet de verdeling.
Dan zullen mensen ook werkelijk doen wat gezegd is, omdat ze dan snappen dat het juist is.
De mens is maar een product van zijn conditionering. We zijn allemaal hetzelfde, alleen de inhoud is al naargelang de staatsvorm anders gevuld. In China worden mensen onder het communisme geconditioneerd dat “de partij” onderdeel is van hun familie, zo groeien ze op.
Dat is de enige reden dat ze daar sneller op de bal kunnen spelen. En hier kent iedereen de conditionering ‘het vrije westen’.
Welke staatsvorm dan ook, overal ter wereld heeft een mens nog steeds alleen maar waarde als die opbrengt. En dat is fundamenteel verkeerd!
Mensen verzetten zich niet tegen het virus met complottheorieën, ze verzetten zich tegen al die verdeling die media elke dag opnieuw brengt, en media is maar een instrument van een staatsvorm.

We hebben de hersenen, de kennis, de technologie en de mogelijkheid om een geheel nieuwe samenleving te creëren. Het herontwerpen van een cultuur waarin oorlog, armoede, honger, schuld en onnodig menselijk lijden niet alleen gezien wordt als vermijdbaar maar als totaal onacceptabel.

Alleen klagen zonder een alternatief voor te stellen betekent niets, daarom willen wij een open en eerlijk alternatief voorstellen zonder inmenging van politiek, een op mens gemaakte economie, en op grondstof gebaseerde economie.

De hoogste macht worden de burgers! De macht van de mensen is altijd sterker dan de mensen aan de macht.

Een raad die bestaat uit 101 burgers die via een algoritme maandelijks getrokken zullen worden uit de bevolking, dit is de enige plicht dat mensen hebben zolang ze niet ziek of belet zijn.

Daaronder komt een wetenschapsbeleid dat humaniteit en filantropie hoog in het vaandel draagt en die de bevolking zal opheffen in plaats van te onderdrukken. Niet wetenschappers die ons leiden, maar de wetenschappelijke manier.
Daaronder een burgerlobby.
En dit is het, burgemeesters blijven in hun dorp/stad aan, maar hoeven zich geen zorgen meer te maken over een partijagenda, schepenen komen er per provincie, tot dit ook overbodig wordt.

De burgerlobby is de stem van de maatschappij en gaat luisteren bij de burgemeesters en bevolking wat de noden zijn, zij moeten problemen doorgeven aan het wetenschapsbeleid die zich daarover buigen en oplossingen aanbieden aan de raad van burgers.
De raad van burgers selecteert de beste oplossingen en biedt deze via een centraal platform aan waar de bevolking kan op stemmen.

Partijpolitiek die dus enkel het volk maar kan verdelen is dan overbodig, net als de tienduizenden postjes die als gunst gegeven zijn.
De komedie op televisie kan stoppen, ze moeten geen toneel meer spelen, ze kunnen genieten van hun leven.
Voor de mensen die in de politiek gestapt zijn om effectief de mensen te helpen, maar botsten tegen het systeem willen we wel danken voor alles wat ze gedaan hebben.

Hoe zou dit in zijn werk gaan?

De burgerlobby is een grote denktank die zaken naar de bevolking brengt en omgekeerd, eens duidelijk is wat de noden zijn kan het doorgespeeld worden naar de wetenschap.
We nemen een voorbeeld, de denktank zegt waarom moeten er 1500 modellen van televisies zijn, dit motiveert alleen de wegwerpmaatschappij.
Zou er niet één model kunnen gemaakt worden, in alle kleuren en maten die alle beste technologie heeft en geen schade toebrengt aan kinderen of volwassenen hun ogen?
Wetenschap zal dan onderzoeken wat het beste is op lange termijn, wat het beste is voor mens en milieu en verschillende oplossingen brengen naar de raad van burgers.
Deze overwegen de oplossingen samen met de burgerlobby en kiezen welke aangeboden worden aan de bevolking.
De oplossingen  worden dan aangeboden aan de bevolking via een centraal platform waar de bevolking dan weer kan op stemmen, dit is democratie!

Het is niet een groep wetenschappers die de mensen vertelt wat ze moeten doen, hoe ze moeten leven, waar ze moeten gaan, wat ze moeten volgen.
Motivatie en stimulans komen wanneer mensen betekenisvolle taken hebben, echte groei en ontwikkeling neemt plaats wanneer mensen betrokken zijn in creatieve en constructieve uitdagingen.
Echter wordt de motivatie en stimulans verplettert door de dagelijkse sleur van saaie en repetitieve taken, vereist om je dagelijks brood te verdienen. Laat een herverdeling plaatsvinden waar mensen zich voor willen inzetten vanuit hun waarde en een pak overbodige industrieën vallen weg.

Niet geld georiënteerd, maar probleem oplossend georiënteerd is de enige manier om tot een vredevolle samenleving te komen.

We behandelen het heden en toekomst als een verre koloniale buitenpost zonder mensen, waar onze overheid ecologische achteruitgang, technologisch risico, nucleair afval en overheidsschuld vrijelijk kunnen dumpen zodat wij onze standaard kunnen aanhouden.
Een speciaal opgerichte taskforce die zich bezighoud met welke grondstoffen we in ons land hebben, hoeveel we ervan nodig hebben, en in welke landen we op een eerlijke manier andere grondstoffen die we nodig hebben kunnen invoeren, zonder dat dit langs 50 instituten moet lopen die allemaal hun profijt eruit willen halen is een hele goede start, een basis op wederzijds respect die de mens centraal zet. 

Als we echte wetenschap en technologie loslaten direct op de maatschappij zonder de restricties van de markt, financiën of patenten dan zouden we een kwalitatief zeer hoge levensstandaard kunnen bereiken binnen een zeer kort tijdsbestek.

Spread the love
Translate